• DK
  • GB

Luftbro til Ukraine. (www.check-in.dk 13jun12)

NORDJYSK FLYMÆGLER I FRONT

Den nordjyske flymægler Henrik Færch, der driver virksomheden AirAffairs er en af de flymæglere, der har afsøgt markedet for ledig kapacitet, og som har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der kan chartres ind til fodboldturene.

Han fortæller, at det har været en udfordring at skaffe flykapacitet til weekend-kampene, hvilket var tilfældet i lørdags til Kharkiv og til den kommende kamp i Lviv på søndag, hvor det danske fodboldlandshold møder Tyskland i puljens afgørende kamp.

Men udover at skaffe kapacitet, skal man heller ikke gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

"Det er en udfordring at lave dagscharterture, og vi har derfor primært valgt danske operatører, idet vi gerne vil have at vores kunder kommer afsted på den rigtige måde. Vi har svært ved at undgå forsinkelser på sådanne ture, men vores faste samarbejdspartnere vil gøre, hvad der overhovedet er muligt for at minimere dette," siger Henrik Færch.

I sidste weekend havde AirAffairs tre fly i Ukraine. En dagscharter til Kharkiv opereret af en MD87 fra Danish Air Transport blev tilrettelagt i samarbejde med aarhusianske Mangaard Travel Group, mens to Boeing 737-fly fra Jet Time var på arbejde på en todages-tur til Kharkiv fra fredag til søndag for en anden kunde.

Onsdag har AirAffairs på vegne af Mangaard Travel Group endnu et Jet Time-fly afsted fra Billund via København til Lviv, mens færøske Atlantic Airways skal flyve med en Avro RJ100 for samme kunde fra København via Billund til Lviv til søndagens kamp mod Tyskland.

Det er ikke kun fodboldrejser, der skaber travlhed hos den nordjyske flymægler. 24-timers løbet Le Mans afvikles i weekenden, og AirAffairs har tre fly fra henholdsvis Malmö Aviation, Atlantic Airways og Danish Air Transport til arrangementet med udrejse fredag og hjemrejse søndag.

Læs hele artiklen her check-in.dk.